Burchttocht

Zaterdag 19 augustus is de Burchttocht gelopen. Een tocht van Nederland, naar de Burcht in Bad Bentheim, door de steengroeve van Gilhaus, waar de oehoe zich thuis voelt, , via en Dinkel, die slingert door het grensgebied, door landerijen, bosschages, terug naar De Lutte, waar men kon genieten van een heerlijke pannenkoek bij het Pannenkoekenhuis De Stroper. Het weer was wisselend, soms een buitje of motregen, dan weer zonneschijn. De sfeer in de groep was uitstekend. Op de rustposten was het goed toeven. Er was van alles waarmee de wandelgroep verwent werd. Op het laatste stuk was er nog fruit voor een ieder. Banaan, appel, komkommer, kies maar uit. Het was een geweldige dag. Iedere deelnemer, hartelijk dank voor jullie komst naar De Lutte, naar de Burchttocht. Ook de parkoersbouwer, heel veel dank voor al je werk aan deze tocht. Het was het zeer waard.

 

BRUCHTTOCHT

Afgelopen zaterdag zijn de laatste afspraken gemaakt, zodat we overal langs kunnen lopen zoals gepland. Samen met Afra nog even de smokkelpaden verkent en ook dat kan door gaan. Tijdens de 2e oversteek nog enkele reeën gespot, maar dat is niet het enige wild wat we kunnen tegenkomen. Want bij de 1e oversteek schijnen wilde zwijnen met jongen te zitten en wie weet komen we ze tegen. Verder heeft Gerrie enkele weken geleden, bij een bezoek aan de steengroeve, een heuse Oehoe aangetroffen (zie foto). Dus wie weet wat we nog meer kunnen bewonderen in de rijke natuur.

 

Opgave voor deze tocht is nog mogelijk tot met donderdag 17 augustus. Gebruik hiervoor het opgave formulier onder aan de info pagina.

Dit is nodig i.v.m. inkopen voor de rustposten.

Heeft u nog vragen, bel gerust 06-23211357 `s avonds tot 21.00 uur of mail jhjverschuren@hotmail.com of via de contactknop boven in de balk.

 

FREEK KERSTOCHT

De routes zijn tot nu toe 52x gedownload en de eerste wandelaar(ster)s zijn bij Freek op bezoek geweest. Iets wat zeer op prijs wordt gesteld.

Heeft u een keer een dag over waarin u niet weet wat u moet doen, denk dan eens aan Freek en trek de stoute schoenen aan.

U combineert een mooie wandeltocht met een bezoek aan iemand die dat zeer op prijs stelt.