Freek Kers Tocht

De Freek Kers Tocht is in 2016 gelopen, met een enthousiaste groep wandelaars. De bedoeling van deze tocht was in eerste instantie bedoeld om ons maatje een hart onder de riem te steken. Na enige tijd kwam er steeds meer vraag of men deze tocht kon nalopen, op een eigen tijdstip. Om dit mogelijk te maken is het idee ontstaan komt deze tocht online te zetten. Als je deze tocht wil wandelen, kun je de route uitprinten. Wel wordt er op prijs gesteld dat je een kleine bedrag doneert van € 2,50 aan het verpleeghuis de Meulenbelt, ten behoeve voor activiteit voor de bewoners. Als dank daarvoor ontvangt u een wandelboekplaatje en een stempel in uw wandelboekje. En natuurlijk een dankbaar gezicht van het personeel en bewoners. Als je daar dan bent is er koffie, thee of limonade. Je kunt er even naar het toilet en er is gelegenheid om even een bezoekje aan Freek Kers, de naamdrager van deze tocht, te brengen. Hij zou dat zeer op prijs stellen. Maar ook de andere bewoners vinden een bezoekje erg gezellig.

 

De start van de tocht begint in Almelo, Zwembad, Sluiskade Noorzijde 126, 7306XZ, Almelo. Je hebt de keuze uit de 25 of 40 km.                                   

Wat mag je van de tocht verwachten?                           

Een mooie gevarieerde tocht met landbouwgronden (essen), bos, heide, veengebieden en waterlopen. 50% onverhard.  Direct na de start ga je het buitengebied in. Na 5 km komen we bij Hotel 'T Elshuys, waar men evt. met de verkorte route kan starten.  Na 10 km is er een rustgelegenheid bij Café "De Molen". Daarna komen je langs Herickhaven, met watermolen. Bij de Oude Oldenzaalsstraat is de splitsing.

25 km route gaat naar Tubbergen, via het centrum, om naar Freek Kers te gaan.

40 km komt langs de "kroezeboom", slingert over de essen, over een klootschietbaan, naar het hoogste punt van deze tocht, 78 meter. (Ootmarsum)          Direct na deze klimpartij is er weer gelegenheid om uit te rusten bij het café aan de Tichelberg. Daarna gaat de route, via een gevarieerd landschap, naar Tubbergen. Daar wordt een bezoekje aan Freek Kers zeer gewaardeerd. In het restaurant is gelegenheid voor een toiletbezoek. Een kopje koffie of thee, een glas limonade. Iets bij de koffie, het is er. De kosten voor deze tocht zijn €2,50. Daarvoor krijg je een wandelboekplaatje en een stempel in je wandelboekje. Van het bedrag worden activiteiten voor de bewoners gehouden. Meer doneren mag ook.  Na een bezoekje aan Freek Kers en de andere bewoners, wat zeer op prijs gesteld word, gaat de route over o.a. gedeeltes van het Twentepad terug naar Almelo.                                                                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zij gingen je voor en hebben genoten